Hirdetés:

Ingyen horgásztó hirdetési
lehetőség az oldalon! ...tovább
Bejelentkezés  |    Regisztráció  |    Elfelejtett jelszó
Hírek    |    Vizeink    |    Társalgó    |    Kapcsolat

Fecskefarok

Kezelő

Bezdéd Horgász Egyesület

Terület

3,6 ha

Elérhetőségek

  • Bezdéd Horgász Egyesület: +36-30-3271748
  • Email:
  • Honlap: http://www.bezded.hu

Fogható halfajok

ponyt (4 kg), keszeg (2,2 kg), csuka (3 kg), kárász (1 kg)

Horgász időszak

non-stop

Szabályok

A Fecskefarok holtág  HORGÁSZRENDJE

Horgászni a tó területén bárhol, kivéve ahol tábla tiltja - lehet.
A felnőtt horgászok 2 horgászbottal botonként 3 horoggal, az ifjúsági horgászok 1 horgászbottal botonként 2 horoggal, a gyermekhorgászok 1 úszós szerelésű horgászbottal botonként 1 horoggal horgászhatnak.
Horgászni a felnőtt horgászoknak a nap bármely időszakában lehet. A gyermek és ifjúsági horgászok csak napkeltétől napnyugtáig horgászhatnak.
Napi kifogható mennyiségek: Felnőtteknek összesen 2 darab halfajonként 1-1 db méretes nemeshal, valamint 5 kg egyéb hal. Ifjúsági és gyermek horgászoknak összesen 1 db méretes nemeshal, valamint 3 kg egyéb hal.
A napi kifogható mennyiség a napijegyes és területi engedéllyel rendelkező horgászok számára is növelhető, további napijegy(ek) vásárlásával.

A halak etetésére TILOS,  még etetőkosárral sem szabad etetőanyagot juttatni a vízbe (a vízminőség megóvása miatt).
A horgászat rendjét halőrök biztosítják, akik ellenőrzik a horgászjegy meglétét, a fogási napló vezetését, illetve a szák tartalmát.
A horgász köteles a horgászhelyet tiszta állapotban elhagyni. A keletkezett szemetet a vízparton elhelyezett szeméttárolókban kell elhelyezni.
A horgásztó egész területén fürödni vagy vízbe állni TILOS!
A horgászrend megszegése a horgászatból való azonnali kizárást valamint a területi engedély bevonását vonja maga után.

Telepítések

Nyár eleji időszakban általában kéthetente

Csónak hazsnálati lehetőség

nincs

Jegyváltás

A helyszinen és az egyesület vezetőinél, halőreinél valamint a záhonyi horgászboltban.

Jegyárak

  • Napijegy: 2000 Ft - 1+1 nemesha, 5 kg egyéb

Megközelítés

Autóval: a 4-es főút Tiszabezdéd és Tuzsér közötti szakaszán kell letérni a Tisza felé.
GPS koordináták: 48.357161, 22.126121
...térkép megnyitása

Leírás

A Fecskefarok holtág Tiszabezdéd területén található három hektáros vízterület. A holtág a Tisza árterében fekszik, ezért minden évben (kivéve rendkívül aszályos években, amikor nem önt ki a Tisza) friss víz és természetes hal-utánpótlást kap, melynek köszönhetően a rendkívül változatos halfaunával rendelkezik. A holtág halászati jogát 2007 -től előreláthatólag 2020-ig a Bezdéd Horgász Egyesület bérli a Tiszabezdédi önkormányzattól. Az egyesület a vízterületet rendkívül elhanyagolt állapotban kapta bérbe, mivel ezelőtt nem volt halászati vízterületté nyilvánítva és ezért senki nem foglakozott az állapotával. Gyakorlatilag a rapsicok és fatolvajok kedvelt területe volt. Az egyesület célja, hogy középtávon egy kultúrált környezetté, halban gazdag horgásztóvá alakítsa a Fecskefarkot, természetesen a vadvízi jelleg megóvása mellett. Az egyesület tagjainak nagy része ezen a holtágon tanult és szeretett meg horgászni, ezért a tó sorsa számukra érzelmi kérdés. Persze mindenki tudja, hogy a Fecskefarokból sohasem lesz turistaparadicsom vagy országos hírű horgászvíz, de lehet belőle egy olyan horgásztó, melyen a környékbeli horgászok szívesen eltöltenek egy-egy délutánt, esetleg rendeznek egy jó horgászversenyt. A holtág reményeink szerint kiváló lehetőséget fog nyújtani a gyerekhorgászoknak megismerkedni a horgászat szépségeivel, mivel a fekvése és felépítése miatt kiváló fogási eredményeket lehet egy olcsó úszós szereléssel (pecával) elérni. A tavat a manapság már ritka érintetlen természet veszi körbe, ezért nemcsak a horgászoknak, hanem a természetjáróknak is feledhetetlen élményeket tud nyújtani. A horgászatot ezen a holtágon nemcsak a páratlanul sokrétű halfauna, hanem természet nyújtotta kivételesen vadregényes környezet is, feledhetetlen élménnyé teszi. Aki már próbálta a vadvízi horgászatot az tudja, hogy egy ilyen "kiszámíthatatlan" víz milyen örömöket és élményeket biztosít, aki nem annak viszont feltétlenül ki kell próbálni, mivel az agyontelepített "mű" tavakon tapasztalt élmények egysíkúságából érdemes időnként kitekinteni. Mindezek ellenére senki ne gondolja, hogy csak a Tisza által adományozott halak várnak kifogásra, a horgászegyesület mindent megtesz annak érdekében, hogy erejéhez mérten gondoskodjon a mesterséges halutánpótlásról is. A Bezdéd Horgász Egyesület ezt az említett halutánpótlást persze oly módon kívánja véghezvinni, hogy az nem menjen a halfajok változatosságának rovására.

Ha ez a kis bemutató felkeltette az Ön érdeklődését akkor ne habozzon, jöjjön el és győződjön meg róla saját szemével és horgászbotjával...

Egyéb információk

További információk a http://www.bezded.hu weboldalon!
 
...vissza

Hozzászolások


Hozzászolásod ** :
Hitelesítő kód megadása * :
Új üzenet válasz erre:   
(Ha hozzá akarsz szólni a témához előbb be kell jelentkezned!)
Vissza a többi témához


Megjegyzések:
  *-gal jelölt : a mező kitöltése kötelező.
**-gal jelölt : a mezőkben speciális formázó karakterek is használhatók:
- [b|vastag betű/] = vastag betű
- [i|dőlt betű/] = vastag betű
- [email|info@holhorgasszunk.hu|info/] = (spamoktól védett)
- [link|http://holhorgasszunk.hu/regisztracio.php|klikk ide/] = klikk ide
- lista: [li|1. elem|2 .elem] =
  • 1. elem
  • 2. elem


További információk kérése
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.